fbpx

BRILJANT

Briljant sieraden van echt goud met diamant.

N

KWALITEIT BRILJANT

De kwaliteit van de geslepen Diamant hangt af van de vier C’s. De Cut, Color, Clarity en Caratweight. Deze staan voor een combinatie van slijpvorm, kleur, zuiverheid en karaatgewicht. Een ruwe diamant is nog niet geschikt om in een sieraad verwerkt te worden.
N

BRILJANT OF DIAMANT?

Een ruwe diamant is dof en vrijwel altijd onregelmatig (ruw) van vorm. De diamant krijgt pas na verschillende bewerkingen zijn eigen vorm en schittering. Een diamant is dus de oorspronkelijke steen, het materiaal, de naam briljant staat voor de slijpvorm.
N

SERVICE EN CONTROLE

We adviseren u om elk jaar de zettingen van uw kostbare Briljant sieraden te laten controleren bij Juwelier de Grijff. De dealers worden op hun vakmanschap geselecteerd, zodat u altijd een betrouwbaar adres heeft voor uw mooiste sieraden.
 
 

BRILLIANT

 

Kwaliteit

In de Briljant ateliers worden, door vakmensen, van de meest begerenswaardige materialen goud en diamant, de mooiste stijlvolle en tijdloze sieraden gecreëerd. Dit gebeurt met de meest moderne technieken.
De gebruikte briljanten voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen, en komen uit conflictvrije gebieden. Ze voldoen hiermee aan de richtlijnen van de Verenigde Naties..

Groeisysteem

Een Briljant sieraad uit het memoire of groeibriljant systeem kan na aankoop worden ingeruild voor een nieuw groeibriljant of memoire sieraad. In een memoire sieraad kunnen tevens briljanten worden bijgezet. Zo blijven de herinneringen zichtbaar, en wordt uw sieraad elke keer mooier, en dierbaarder.
Informeer bij Juwelier de Grijff naar de voorwaarden.

Garantie

Om de kwaliteit te waarborgen worden alle sieraden uit de Briljant ateliers vergezeld van een certificaat van echtheid. Tevens geeft dit certificaat 2 jaar garantie op fabricagefouten.
In het certificaat staan de gegevens van uw sieraad vermeld zoals het aantal en de kwaliteit van de gebruikte briljanten.
Tevens wordt hierin vermeld of het een groeibriljant sieraad betreft of een memoire sieraad.

Informatie over Briljant en Diamant

Brilliant
Diamant

Vragen? binnen 24 uur beantwoord.

Vul ons contactformulier in voor meer informatie, en ontvang op werkdagen binnen 24 uur antwoord. of bel direct naar een van onze winkels.

De Grijff Juwelier Zutphen

 

Historie Zutphen

Zutphen bestaat al 1700 jaar en dat maakt de stad één van de oudste steden van Nederland. Het is ontstaan als nederzetting van de Franken in de Romeinse tijd. De nederzetting Zutphen is sinds die tijd uitgegroeid tot een bruisende stad. In de loop van de geschiedenis heeft Zutphen veel te verduren gehad, maar dat zorgt wel voor een heel rijk historisch centrum. Beroemd zijn de vele monumentale panden en de vele musea.

Zutphen Torenstad

Zutphen heeft als bijnaam Torenstad, door de vele torens: Walburgis kerktoren, Wijnhuistoren met klok, het Poortersklokje, de Kruittoren, de Bourgonjetoren, de Sint-Jan kerktoren en de watertoren. In de Walburgiskerk kun je de beroemde Librije (kettingbibliotheek) vinden.

Winkelen in Zutphen

Tijdens het winkelen in het historische stadshart loop je door de gezellige straatjes met historische gebouwen. De gezellige terrassen op de markt, de vele winkels in gezellige straatjes, de oude jachthaven Gelre. Er is van alles te zien: van een gracht uit de Middeleeuwen tot gezellige ouderwetse straatjes en gebouwen. Leuk om eens een dagje door te brengen dus.
En als je er dan toch bent: stap ook even binnen bij Juwelier de Grijff Zutphen in de Sprongstraat.! De Sprongstraat is de zijstraat bij de fontein op de markt.