fbpx

Contact

Wij beantwoorden altijd binnen 24 uur op werkdagen!

Juwelier de Grijff Zutphen kun je makkelijk vinden. De Sprongstraat is de zijstraat van de markt bij de fontein.

Zutphen

Sprongstraat 8
7201KS ZUTPHEN

0575-514012

  Contactformulier

  Zutphen Torenstad

  Door de vele torens is de bijnaam van Zutphen ook wel Torenstad. De sloagan van het VVV mag zeker; “Zutphen torent boven alles uit!”

  Zutphen Hanzestad

  Zutphen behoort samen met o.a. Deventer, Zwolle en Arnhem tot de Hanzesteden.

  Tourisme

  Musea, markten, hofjes en vele monumentale gebouwen. De oude vestingstad met vele bezienswaardigheden ligt strategisch tegen de IJssel en Berkel.

  Zutphen in top 10 oudste steden

  Wist je dat Zutphen op de 4e plek staat van oudste steden in Nederland? Na Maastricht, Nijmegen en Utrecht staat de gezellige stad Zutphen op plek vier! De stad kreeg de stadsrechten al in het jaar 1190 van Graaf Otto.

  Vragen? binnen 24 uur beantwoord.

  Vul ons contactformulier in voor meer informatie, en ontvang op werkdagen binnen 24 uur antwoord. of bel direct naar onze winkel.

  De Grijff Juwelier Zutphen

   

  Historie Zutphen

  Zutphen bestaat al 1700 jaar en dat maakt de stad één van de oudste steden van Nederland. Het is ontstaan als nederzetting van de Franken in de Romeinse tijd. De nederzetting Zutphen is sinds die tijd uitgegroeid tot een bruisende stad. In de loop van de geschiedenis heeft Zutphen veel te verduren gehad, maar dat zorgt wel voor een heel rijk historisch centrum. Beroemd zijn de vele monumentale panden en de vele musea.

  Zutphen Torenstad

  Zutphen heeft als bijnaam Torenstad, door de vele torens: Walburgis kerktoren, Wijnhuistoren met klok, het Poortersklokje, de Kruittoren, de Bourgonjetoren, de Sint-Jan kerktoren en de watertoren. In de Walburgiskerk kun je de beroemde Librije (kettingbibliotheek) vinden.

  Winkelen in Zutphen

  Tijdens het winkelen in het historische stadshart loop je door de gezellige straatjes met historische gebouwen. De gezellige terrassen op de markt, de vele winkels in gezellige straatjes, de oude jachthaven Gelre. Er is van alles te zien: van een gracht uit de Middeleeuwen tot gezellige ouderwetse straatjes en gebouwen. Leuk om eens een dagje door te brengen dus.
  En als je er dan toch bent: stap ook even binnen bij Juwelier de Grijff Zutphen in de Sprongstraat.! De Sprongstraat is de zijstraat bij de fontein op de markt.

  Beoordeel Juwelier de Grijff Zutphen op Google.nl